Alla inlägg under augusti 2011
godmorgon alla! Många vaknade nog nyss tror jag,
Själv vaknade man vid halv tio imorse. Så pigg och glad är man!
Åt lite frukost och sen gick ut med hunden med älsklingen och sen gjorde jag inte så mycket mer. Nu har han gått hem för stunden, skulle hälsa på sin brorsa som aldrig är hemma nästan. Plus sin älskade kamera.. :P
haha!
Men ska nog möta honom för att gå ner och handla lite mjukglass i detta strålande väder. men ah.. först kanske man ska vara snäll och hjälpa till med att klippa gräsmattan. eller vad säger ni?
Ja. Min dag består med inte så mycket men ändå mycket.
Har liiite planer jag hoppas på.
Klippa gräset?
Köpa mjukglass
Fota
Sen en liten kort joggingtur.
Allt som behövs för att min dag ska bli bra!
Looken från igår! :)
Så ser jag ut just nu. :) osminkad och fin..
ah.. Har inte så mycket att säga nu. Slänger in något sen! :)
Botten:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
½ msk kallt vatten
Fyllning:
259 gram färska blåbär (eller frysta)
2 dl blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2½ msk potatismjöl
Knaprig Toppning:
75 g smör
2½ dl havregryn
1! dl strösocker
1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
2. tillsätt ägg och vatten
3. plasta in degen och ställ in den i kylen och vila i minst 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 175 gr.
5. Klä ett pajskal med mördegen. och tryck fast kanten med aluminiumfolie så att den inte sjunker ner. Förbaka pajskaler i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
6. Blanda ihop blåbär, sylt och balsamvinäger
7. Rör ner potatismjölet och fyll skalet
8. Smällt smöret och blanda ner havregryn och socker, låt svälla i ca 2 minuter.
Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
här kommer chokladmoussen!
Vart jättegod, men mättande!
är egentligen vitchokladmousse recept men jag böt ut den till ljus vanlig choklad.
Super smaskigt!
8 port.
Du behöver:
2 dl grädde
1 ägg
150 gram choklad ( hade i en 175, godare! )
1 dl kesella
Vispa grädden
Smält chokladen i vattenbad på svag värme, precis så den smälter.
Vispa upp ägget och häll i chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner kesellan och sist grädden.
Ställ in i kylen i en timma innan severing.
Jag hade lite bär på toppen, men det avgör man själv.
jadu. Nu ska man ställa sig i köket!
Nu ska det lagas en chokladmousse för första gången!
Så de så, efter det börjas de med mat, massa maaaaat .. gooooood mat!
ah ni fattar?
slänger in dagens look, och sen på moussen + recept!
thingeling så länge!
ja.. kan ju berätta att man steg upp kvart över sex för att åka till skolan.
Kommer fram.. lektionen började kvart i nio och sluta halv tio. så 45 minuters pass.. och vet ni?
sen slutade vi..
Så nu sitter jag här med min älsklade flingor och ska snart iväg för att handla.
Min bebis kommer inte förrän fyra så jag får hitta på något att fördriva tiden med.
Skriver senare!
En långpanna
5 ego ägg
4 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 gram smör
200g mörkchoklad
Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200g mörk choklad
2 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda det torra ingredienserna och vänd ner försiktigt ner dom i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smältsmör
5. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad choklad. (har aldrig provat med choklad)
7. Grädda kakan i mitten av ungen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
1. Koka upp vispgrädden, häll i espressokaffe och låt svalna något.
2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
3. Strö över kokos och låt glasyren stelna.
4. Skär kakan i rutor.
Har gjort sånahära HUNDRA gånger. men dock aldrig provat det där med choklad.. :)
jadu, nu är det torsdag och imorgon är det fredag, Det är riktigt nice!
Som ni ser är jag redan hemma och det har jag varit i ungefär en halvtimma nu.
Slutade typ 11.20 men stannade och åt lite lunch. Sen drog vi hem. Jag och två tjejer åker samma tåg satt.
imorse var jar verkligen sjukt trött! orkade inte gå upp när klockan ringde så jag stannade i 20 minuter extra ;)
men hann ändå, till och med extra tid. Yeay me!
imorgon börjar vi halv nio så det är bara att stiga upp i morgon! och då har vi två lektioner, först matte sen svenska.. lunch och sen hemgång!
Sen typ vid 4-5 så åker Johan direkt mot mig (på fredag)
så det ska bli skönt!
Så dagens planer?
jo STÄDA RUMMET! ser förjävligt ut, så alla kläder till smutsen tror jag, och sen dammsugning.. ah, så städar jag!
'sen laga lite mat , kanske åka och handla lite och sist med inte minst, gå till johan!
Så ser det ut just nu.
Jo, jag har ju haft ett tema med bakverk denna vecka. Tänkte ändra det till förätter på söndag. Så varje söndag byter jag tema! Skojigt va? :D
nej nu ska jag göra andra saker!
Chocolate chip walnut brownie!
1 plåt.
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ego ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit choklad
250 g valnötter.
Fudge glaze:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 gram mörk choklad
Valnötter till garnering
1. sätt ungen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. PRova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8 låt kakan svalna.
fudgen:
1. koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära. Ta av kastrullen från värmen.
2. Fin hacka chokladen och blanda den med den varma grädd-mjölken så at chokladen smälter.
3. Bred ut glasyren över kakan, strö över valnötter och låt den stelna i kylen. Skär sedan kakan i rutor.