Malleh's

Alla inlägg under november 2011

Av Mikaela Halvorsen - 12 november 2011 17:24

Hallojj!

Är en slappis dag idag. Har bara legat i soffan med johan och glott film. Precis ätit lite och ska nu vidare till johan.


Har inte mycket att skriva om, skolan igår var skojig och allt gick bra..


Fick även redan på att jag fick C på min muntliga presentation! CHOCKAD!

Men glad såklart!

Uppdaterar KANSKE senare, annars imorrn!


Tjingeling!

Av Mikaela Halvorsen - 11 november 2011 22:00

4-6 port.

En medelstor hel kyckling delad i 8 bitar

2 L vatten

2 torkade lime frukter eller skalet från en apelsin

2 kyckling buljongtärningar

500 g sköljt avrunnit basmatris

2 matskedar smör

3 medelstora skivade lökar

250 g yoghurt

1 tesked majsmjöl

svartpeppar, spiskummin, färsk koriander, gurkmejram, kardimummá, kanel.

(Efter smak)
3 pressade vitlöksklyftor

1 tesked malen saffran, bötlagd i ca en halv dl hett vatten


Till garnering : rostade mandlar pinnjunötter pistagemandlar.


Gör såhär:

Koka upp vatten i en kastrull lägg i kycklingen, koka upp och skumma vid behov. Tillsätt de torkade limefrukterna eller apelsinskalet samt buljongtärningarna. Lägg på lock och låt kyckligen sjuda på svag värme tills köttet är genom kokt, det tar 30-40 min. Lyft upp kycklingen ur buljongen och ställ den åt sidan,häll sedan riset i buljongen och koka det i 10 min. Det ska inte vara helt färdigt. häll sedan av buljongen och ställ riset åt sidan. Smält smöret i en stor kastrull och stek löken tills den fått fin färg, det tar 5-7 min. Lägg sedan i det kokta kycklingbitarna.


Blanda yoghurten med majsmjölet i en skål och sila ner blandningen i en tjockbottnad kastrull. Ställ kastrullen på medelvärme och rör med en träsked, hela tiden i samma rikting, tills yoghurten börjat koka. Sänk värmen och sjud blandningen sakta utan lock i 3 min. rör då och då.


Tillsätt alla krydorna samt vitlöken och häll sedan yoghurtsåsen över kycklingen. Täck kycklingen med hälften av de kokta riset och häll på hälften av saffranvätskan. Häll sedan på resten av riset och saffranvätskan. Täck med lock och låt kycklingenrätten sjuda tills riset är färdigkokt, det tar 25-30 min. lägg upp rätten i en stor skål och granera med mandlarna och nötterna.  

Av Mikaela Halvorsen - 10 november 2011 22:00

2- 3 port

SÅS:

1½ dl nyladag kycklingbuljong

1 tsk majsmjöl (ellr potatismjöl)

1 msk flytande honung

2 msk sojasås

2 msk olja

340 g strilmad kycklingfilé

2 tunt skivade vitlöksklyftor

2 stora tunt skivade squashfrukter

rivet skal från ½ citron

och saft från 1 citron

55 g osalta cashewnötter


Till servering:

Ris


Gör så här:

Blanda buljongen, majsmjölet, honungen och sojasåsen till såsen i en liten skål och ställ den åt sidan.

Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Bryn kycklingen i oljan i 3-4 minuter. Tillsätt vitlöken och woka i yterligare 1 minut. Ta upp blandningen ur pannan och ställ den åt sidan.

Hetta upp wokpannan igen och tillsätt 4 msk vatten. Lägg i squashen när vattnet kokar och woka den i 2 minuter. tillsätt kycklingen och såsen och woka i ytterligare 2 minuter så att en del av såsen kokar in.

Tillsätt citronskalet och saften samt casgewnötterna och rör tills allt är väl blandat. Servera med ris.

 

Av Mikaela Halvorsen - 10 november 2011 19:23

Idag var man hemma från skolan. Är lite hes och huvudvärk.

Men imorron blir det skolan igen!

Sitter och dricker apelsin juice (???) smart, när man vet att det  svider runt läpparna sen.. Men det är gott.


Ikväll eller ja, om en halv timme ska jag kolla på Drömmen om ett barn.

Sen duscha av mig och sedan lägga mig. Är helt slut faktiskt.


Längtar tills ikväll, en tjej som heter Emma har skissat på en tatuering till mig. Och ikväll ska hon skicka den till mig, SÅ NYFIKEN! :D


Vill bara skriva typ hundra sidor.. men kommer inte på något att skriva om.

Men de senaste dagarna så har jag kännt mig väldigt glas och lättat. känns som om ett helt hus har tagits bort från mina axlar. En Riktigt skön känsla! :)


Hm.. Nej ska nog ta och skriva in kvällens recept .. Nötter är med , allt som sägs!

Bloggar förhoppnignsvis innan jag lägger mig, men vi får se med den saken!


Av Mikaela Halvorsen - 9 november 2011 22:00

4 port


2 msk olivolja

4 kycklingfiléer

½ hackad röd paprika, fröna urskrapade

½ hackad gul eller orange paprika, fröna urskrapade

1 squash i stavar

2 krossade vitlöksklyftor

1 dl torrt vitt vin

1½ dl hönsbuljong

3 msk puré av soltorkade tomater

2 msk röd pesto

4 msk créme fraiche eller vispgrädde

salt och peppar

12 svarta oliver

1 knippa färsk basilika


Gör såhär:

Hetta upp oljan i en wokpanna och bryn kycklingen. två i taget, på ganska hög värme. Ta upp dem och ställ åt sidan. Fräs sedan paprikan, squashen och vitlöken under omrörning till grönsakerna börjar mjukna, de tar ca 5 minuter. Tillsätt vinet och låt buljongen, tomatpurén och den röda peston. Lägg tillbaka kycklingen i wokpannan. sänk värmen och sjud blandningen under lock i 15 minuter eller tills klycklingen är genomkokta. Häll ner matlagningsgrädden, creme fraiche, och Krydda efter smak.Strö över oliver och basilikablad och servera.


 

Av Mikaela Halvorsen - 9 november 2011 15:23

Ja, idag vaknade man av att en hund kräktes. Mys.. eller?

Men var ovanligt glad idag!

Men det höll inte länge, eller jo gladheten.. men det var inte så roligt. Hade TRE alltså.. T.R.E mattelektioner idag, med VÄRSTA magontet + att jag höll på smälta bort medans alla satt och frös?!


Ja.. Men det var kul. Ny tjej i klassen också Saga, hon kommer in rätt så lätt. Haft MÅNGA olika OVANLIGA dialoger idag. Vi har seriöst pratat om allt mellan himmel och jord. väldigt mycket skratt! Satt med tre personen iklassen och snacka idag också som jag inte brukar prata med. Men de var super roligt! Dock tyckte väl inte läraren att det var kul att vi prata om.. lite konstiga saker XD


ja.. Men nu är man nyduschad och sval! Ska väl.. hitt på något nu! Såg att de kom en rolig grej på tv. Så Byebye!

Av Mikaela Halvorsen - 8 november 2011 22:00

2 port


2 kycklingfiléer i småbitar

2 tsk river ingefära

1 msk ljus sojasås

1 tsk majsmjöl

4 salladslökar

2 msk olja

100 osaltade och orostade jordnötter

3 torkade hackade chilifrukter, fröna urskärnade

½ tsk socker

2 tsk risvinäger


Gör såhär:

.  lägg kycklingen  i en skål.  Blanda samman ingefäran, majsmjölet och sojan till en slät smet.  häll det över kycklingen och blanda runt det så det blir jämtfördelat.  låt det stå i kylen en timme och marinera,.
2. Ansa salladslöken. Skär av det gröna på två av dem och hacka fint. Skiva resten av löken i 2.5 cm långa bitar.
3.Hetta upp olja i en wokpanna  ochjordnötterna på hög värme tills de fått fin färg, det tar cs 1 minut.  Ta upp nötterna med en hålslev och låt dem rinna av. Ställ dem åt sidan så länge.
Sänk värmen till medelvärme, lägg i kycklingen illsammans med marinaden och den skivade salladslöken. Fräs under omrörning i 3 minuter. Tillsätt nötterna, chilin och sockret och häll på risvinägern. Sjud under omrörning i 2 minuter.
4.Strö över det sista av salladslöken och serva med ris eller nudlar.


 

Av Mikaela Halvorsen - 8 november 2011 20:56

I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore?
You lost the love I loved the most

I learned to live, half-alive

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul

I have grown too strong


Dear, it took so long
Just to feel alright
Remember how to put back
The light in my eyes

I wish I had missed
The first time that we kissed
'Cause you broke all your promises




 

Välkommen till mig!


Jag är en tjej på snart 17 år.

I min blogg hittar man allt om mig och det jag gillar - allt från djur till matlagning - från bakning till foto - från naglar till pojkvännen.

Läs, njut och kommentera!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Fråga mig

7 besvarade frågor

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards