Alla inlägg under oktober 2011
oj då.. hann inte med bloggen igår! men bloggar lite nu. Sitter i skolan och pluggar lite. Slutar om 20 minuter och då ska jag hem. Möter Emma en snabbis i centrum, ska få min usb'n. Glömde också att lägga in ett recept igår. Men slänger in gårdagens och kvällens idag. MEN jag kommer lägga in inlägget underv söndagen så ni får klicka ner och kika sen!
Nu ska jag arbeta färdigt! :)
Puss på er
150 g oslatat smör
3 1/4 dl strösocker
2 rumsvarma ägg, lätt uppvispade
4 3/4 dl vetemjöl, siktat
2 tsk bakpulver
1 3/4 dl filmjölk
1 tsk vaniljsocker
2 stora äpplen
150 g blåbär
150 g björnbär
florsocker till ganrnering
Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smör en låg rektangulär bakform, (20x30cm) lätt. Täck formen med bakålåtspapper, och låt pappret hänga ner över långsidorna.
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt äggvispet i omgångar, och vispa ordentligt efter varje omgång. Blanda bakpulver med mjölet. Vispa mer filmjölken och mjölblandingen i smeten, forstätt vispa tills smeten är slät. Rör ner vaniljsockret. Häll ett 5 mm tunt lager smet i bakformen. Skala, klyfta och kärna ur äpplerna. Skär dem i lövtunna bitar och fördela dem över smeten. Skeda upp resten av smeten över äppelskivorna och jämna till ytan. Strö över björnbären och blåbären. Grädda kakan i mitten av ugnen i 40 minuter, eller tills den är genombakad och gyllenbrun. Låt kakan vila i formen i 30 minuter, lyft sedan över den till galler och låt svalna helt. Pudra i florsocker och skär kakan i 12 fyrkanter.
4 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl kakao
½ tsk bikarbonat
6 ½ strösocker
450 g mörk choklad, hackad
450 g osaltat smör
1 1/4 dl filmjölk
2½ msk matolja
2½ msk pulverkaffe
4 rumsvarma ägg
Gör såhär:
Värm ugnen till 150 grader. Smörj en djup fykantig bakform(23x23cm) lätt. Klä formen med bakplåtspapper och låt pappret sticka ut minst 2 cm ut från kanten. Sikta mjöl, bakpulver, kakao och bikarbonat i en stor skål. Rör ner sockret och gör en grop i mitten. Lägg 250 chokladen och 250 smöret i en kastrull. Tillsätt knappt 2 dl vatten och rör sakta över svag värme till smöret och chokladen har smällt. Rör ner chokladblandningen i det torra ingredienserna i med en slev.
Vispa ihop filmjäl, olja, kaffe och ägg och häll blandningen i smeten. Rör tills smeten blivit slät. Häll smeten i bakformen och grädda 1 tim och 40 minuter, eller tills du kan sticka in en prov sticka i mitten utan att den kan bli kladdig. Låt kakan svalna i formen.
Blandna resten av chokladen och smöret i en liten kastrull och rör över låg värme tills krämen blivit slät, låt svalna till rumsteperatur, och rör med jämna mellan rum tills krämen är bredbar. Bred krämen över kakan och låt den stelna något före servering.
They told her don't you ever come around here
Don't wanna see your face, you better disappear
The fire's in their eyes and their words are really clear
So beat it, just beat it
You better run, you better do what you can
Don't wanna see no blood, don't be a macho man
You wanna be tough, better do what you can
So beat it, but you wanna be bad !!
It's like I've been awakened
Every rule I had you breakin'
Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Var på Alaniya igår och käkade middag. Skit god mat! Åt baklava efteråt , skit god ju!!!
jag lever, livet rullar på. Emma kommer om ungefär en timme, skönt att få träffa henne ett tag, känns som en evighet sen!
har inte mycket tid till att skriva just nu, men slänger in en låt som jag fastnade för idag.
ingredienser:
175 g rumsvarmt osaltat smör.
2 tsk vaniljsocker
2½ dl strösocker
3 runsvarma ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
5 msk rismjöl
55 msk mjölk
Glasryr:
3½ dl florsocker
2 msk passionsfruktkött
15 gram osaltat smör
Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en fyrkantig bakform lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
Blanda vetemjölet och bakpulvret. Vispa ihop mjölblandningen med smöret, vaniljsockret, strösockret, äggen, rismjölet och mjölken. Vispa med elvisp till allt är blandat, vispa sedan på medelhastighet i 3 minuter eller till smeten är krämig. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i 50 minuter eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i 10 minuter i formen. Stjälp sedan upp den på gallret och låt den svalna. Blanda glasyringredienserna i en skål och rör tills glasyren är slät. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Låt kakan vila en stund och skär den sedan i fyrkanter.
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 ½ dk kakao
2 1/4 dk strösocker
325 g smält osaltat smör
4 ägg, lätt uppvispade
1 tsk vaniljsocker
250 g smörk choklad, hackad
125 g valnötsbitar
florsocker till garnering
Gör såhär:
Värm ungen till 175 grader. Smörj en låg bakform lätt. Täck bottnen men bakplåtspapper, låt pappret hänga ner över långsidorna.
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kakao och tillsätt sedan sockret. Gör en grop i mitten, och tillsätt smör, ägg och vaniljsocker. Vispa med elvisp til en slät och fin smet. Vänd ner chokladhacket och valnätsbitarna.
Skeda upp smeten i formen och jämna ytan. Grädda i 25 minuter eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 10 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt. pudra med florsocker.